Bleken

Het bleken van het gebit wordt mogelijk door het gebruik van waterstofperoxide.

Waterstofperoxide (6%) wordt dan in gelvorm aangebracht door de patiënt zelf en 1 uur in de mond gehouden met behulp van een mal die op het gebit gemaakt is en precies past.

Na ca. 2 a 3 weken is het gebit voldoende licht van kleur geworden.

Hoe gaat het thuisbleken in zijn werk?

De meest gebruikte manier om uw tanden te bleken is met behulp van een bleeklepel en bleekgel. In eerste instantie zal de tandarts uw mond onderzoeken om te beoordelen of uw mond en tandvlees gezond zijn. Daarna zal hij een afdruk van uw gebit maken met behulp van een bitje en een pasta die hard wordt. Vanuit de afdruk worden bleeklepels gemaakt die precies om uw tanden passen. Er zijn tegenwoordig ook bleeksets te krijgen met mallen die door de patiënt zelf op maat gemaakt worden.

De tandarts zal u laten zien hoe u een klein beetje bleekgel in de bleeklepels aan moet brengen en hoe u de bleeklepels inbrengt. Daarna neemt u de gel en de bleeklepels mee naar huis en kunt u de behandeling thuis voortzetten. In overleg met de tandarts wordt bepaald hoe lang en hoe vaak u de bleeklepels draagt. Gedurende 24 uur na iedere behandeling zullen uw tanden zachter aanvoelen. Dit is tijdelijk.